Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Ο λαϊκισμός χτυπά την πόλη μας...μέσα από τις θέσεις του νέου δημάρχου

 
 
Με εγκωμιαστικά σχόλια έγινε δεκτή η νέα παραγωγή τουριστικής προβολής του Δήμου Βόλου με κεντρικό θέμα την ΑΡΓΩ, με ένα 18λεπτο βίντεο, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ΑΡΓΩ, την Τετάρτη το βράδυ, στο Αχίλλειον.
Η παραγωγή έχει αποκλειστικό στόχο την τουριστική προβολή του Βόλου και της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί ως κεντρικό άξονα τον παγκοσμίως γνωστό, τοπικό, μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και επιδιώκει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και να παρακινήσει τον θεατή να έλθει στο Βόλο, να μάθει περισσότερα, να δει τη σύγχρονη ΑΡΓΩ, να απολαύσει τις ομορφιές του τόπου και τελικά να ζήσει τον μύθο ως προσωπική εμπειρία.
Και ο σχολιασμός του κ. Μπέου «Μετά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Αχίλλειο με θέμα την ΑΡΓΩ, νομίζω ότι αρμόζει μια παροιμία: “εδώ ο κόσμος χάνεται, ψαρόβαρκες πού πάτε?” Ή ίσως η γνωστή ατάκα του Πανούση : “Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα?”
Καθημερινά βιώνω το δράμα πολλών συμπολιτών μας και καταλαβαίνω γιατί αλήθεια ο Ελληνικός λαός βρίσκεται σε εξαθλίωση και απόγνωση, αφού αυτοί που θα έπρεπε να τον υπηρετούν, υπηρετούν μόνο το πολιτικό σύστημα και παραμένουν αμετανόητοι.
Κύριοι, την ίδια ημέρα της εκδήλωσης των δήθεν, αυτοκτόνησε ένας ακόμη συνάνθρωπός μας. Μια ολόκληρη πόλη υποφέρει από τεράστια προβλήματα και την ανεργία να ξεπερνά το 38%.
Για όλα αυτά τα τραγικά, θα γράψετε κανένα βιβλίο, θα δώσετε λύσεις ή το μόνο που σας απασχολεί είναι να αλληλοσυγχαίρεστε σε φαντεζί εκδηλώσεις γεμάτες φρου φρου κι αρώματα ; Pathetics είναι η λέξη που θα σας χαρακτήριζε στην Αγγλία. Δε θέλετε να σας πούμε πως χαρακτηρίζεστε στην Ελλάδα.
Ο πολιτισμός και η ιστορία της πόλης είναι και για εμάς μείζονα ζητήματα, μόνο που δυστυχώς σήμερα υπάρχουν πιο σοβαρές προτεραιότητες και ιδιαίτερα απέναντι στους συνανθρώπους μας».
Ασφαλώς πολλοί θα πουν «πέστα δήμαρχε, μπράβο δήμαρχε». Είναι όλοι αυτοί που έχουν ξεχάσει πως ο κ. Μπέος «υπηρέτησε» το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπου εκεί ο χορός και το αλισβερίσι των εκατομμυρίων ευρώ γεμίζει τις τσέπες κάποιων που μετά για να σκοτώσουν τη βαρεμάρα τους τα σπάνε στα μπουζούκια.
Είναι υποκρισία και θράσος να μιλά ο νέος δήμαρχος για τον κόσμο που χάνεται, όταν η κουλτούρα του και οι πρακτικές του ξεκινούν από το «εγώ του» και τερματίζουν στην «Πάολα».
Περιμένουμε να μας γράψει κανένα βιβλίο ο κ. Μπέος για την πορεία του στο ποδόσφαιρο και στα νυχτομάγαζα και να το διανέμουμε δωρεάν στους ανέργους μήπως και ξεχάσουν για λίγο τον πόνο τους διαβάζοντας τις ημέρες και τα έργα του σαν «λαϊκού ήρωα»…

Σημείωση: Λαϊκισμός είναι η κατ' επίφαση λαϊκότητα, δηλαδή αυτό που δείχνει λαϊκό ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.
Ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια (π.χ. στη διάδοση κάποιου θέματος που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα). Επίσης, ο λαϊκιστής πολιτευτής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν προστάτη και σωτήρα.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: