Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Το Δημοτικό Σχολείο Μακρινίτσας Συνεδριακό Κέντρο

Το Δημοτικό Σχολείο Μακρινίτσας πριν την ανακαίνιση που έγινε το 2009

Στη συνάντηση με τους κατοίκους της Μακρινίτσας που πραγματοποίησε η Δημοτική Αρχή του Βόλου στις 17/3/2014, ώστε να ενημερωθούν για τα έργα που έγιναν στο χωριό τους, πάνω στη συζήτηση έγινε αναφορά και στον προγραμματισμό «τι μέλλει γενέσθαι» με το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου.  

Με χαρά άκουσα πως στον προγραμματισμό είναι η μετατροπή του σε Συνεδριακό Κέντρο. Η μνήμη μου με έφερε μερικά χρόνια πίσω, τότε που η μακρινίτσα ήταν κοινότητα με  πρόεδρο το φίλο Γιάννη Κερασιώτη, νυν δημοτικός σύμβουλος Βόλου. Εγώ υπηρετούσα στο ΚΠΕ Μακρινίτσας και η συνεργασία μας με την Κοινότητα και τους υπαλλήλους ήταν άριστη σε κάθε τομέα.

Τον Ιούνιο του 2009 η Μακρινίτσα φιλοξένησε το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με 500 συνέδρους. Όταν το καλοκαίρι του 2008 μας ανατέθηκε η διοργάνωση του Συνεδρίου ξεκίνησε μια αγαστή συνεργασία πως θα διαχειριστούμε ένα τόσο μεγάλο αριθμό συνέδρων. Αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε όλους τους χώρους και μεταξύ αυτών και το Δημοτικό Σχολείο. Ήταν η εποχή που το Σχολείο ανακαινιζόταν. Η κεραμοσκεπή αντικαταστάθηκε με σχιστολιθικές πλάκες, έγινε αλλαγή κουφωμάτων, πλακόστρωση αυλής και κατασκευή κρήνης. Το έργο επέβλεπε ο πρώην κοινοτάρχης Μπέζος. Η αγωνία μας ήταν μεγάλη πότε να τελειώσει το έργο, ώστε να είναι έτοιμο για το συνέδριο. Χάρη στη δωρεά του τοπικού ευεργέτη Κωνσταντινίδη εξοπλίστηκε η μεγάλη αίθουσα με νέα καθίσματα και ηχητική εγκατάσταση. Ήμασταν χαρούμενοι που η Μακρινίτσα αποκτούσε ένα συνεδριακό χώρο, μικρό μεν, μιας κι ακόμα λειτουργούσε το δημοτικό σχολείο.

Βλέποντας τη φθίνουσα πορεία του σχολείου ως προς το μαθητικό δυναμικό, στις συζητήσεις μας με τον πρόεδρο μιλούσαμε για τη μετατροπή του κτηρίου σε συνεδριακό κέντρο. Σήμερα η ιδέα αυτή έχει ωριμάσει, η δημοτική αρχή Βόλου το έχει εντάξει στον προγραμματισμό και ο ευεργέτης κ. Κωνσταντινίδης είναι και πάλι πρόθυμος να προσφέρει.

Η αναφορά μου αυτή, πέρα από συναισθηματισμούς αποδεικνύει και τον τρόπο με τον οποίο πορεύτηκε η Δημοτική Αρχή Βόλου, δηλαδή σεβασμός στο έργο των προηγούμενων και επανασχεδιασμός με βάση τα νέα δεδομένα.    

Με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μακρινίτσας κ. Κερασιώτη Ιωάννη &
Κύπριους Εκπαιδευτικούς-υπεύθυνους κατασκηνώσεων Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου, 20-3-2007

Η Δημοτική αρχή του Βόλου συνομιλεί με τους κατοίκους της Μακρινίτσας. Δευτέρα 17/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: