Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι από την «Κόκκινη Κλωστή - Χρώματα και Μουσική»


Η Δημοτική Ενότητα Ν. Ιωνίας Βόλου για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και συνεργάζεται με την μουσικοεικαστική ομάδα αφήγησης παραμυθιών και ιστοριών, την  «Κόκκινη Κλωστή - Χρώματα και Μουσική».

Τον Ιούνιο του 2010 στο 8ο Νηπιαγωγείο της Ν. Ιωνίας Βόλου, στη γιορτή λήξης συναντιούνται η Αφήγηση, η Ζωγραφική και η Μουσική για να παρουσιάσουν σε μικρούς και μεγάλους με παρέα το φως του φεγγαριού ένα παραμύθι….

Ήταν η αρχή μιας συνεργασίας μεταξύ της ζωγράφου Αγγελικής Κούρκουλου, του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Μπερλή και του δασκάλου Γεράσιμου Τσιμπλούλη.
Τα Χριστούγεννα του 2011 στο Ορφανοτροφείο του Βόλου και στο σχολείο της Ιωλκού παρουσιάστηκε το παραμύθι « Ο Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη».
Το Μάιο του 2012 είχε σειρά μια ιστορία με την Αργώ να παρουσιαστεί στο συνέδριο του bookcrossing στην αίθουσα Αχίλλειον.

Στις 16 Οκτωβρίου 2012, η ομάδα παίρνει το όνομά της «Κόκκινη Κλωστή - Χρώματα και Μουσική».

Στις 8 Δεκεμβρίου 2012 στον Πολυχώρο Φουντούλη παρουσιάζεται  το παραμύθι του Κώστα Μάγου «Το μακρύ ταξίδι του Αιμίλιου». Το ίδιο παραμύθι θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας στις 28 Δεκεμβρίου και στις 9 Φεβρουαρίου 2013 σε εκδήλωση του Ορφανοτροφείου.

Φέτος η Κόκκινη Κλωστή Χρώματα και Μουσική επέλεξε να παρουσιάσει το παραμύθι της Αθηνάς Μπασιούκα «Ο Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος».
Ποιος είναι όμως ο Κοκκινούλης; Είναι ένας καλικάντζαρος που αποφάσισε να γίνει καλός! Καλικάντζαρος και καλός, γίνεται; Γίνεται! Ο Κοκκινούλης με αφορμή ένα περιστατικό που τον στεναχώρησε, το σκάει από το Σκουληκοχώρι και πηγαίνει κρυφά στο χωριό του Άη Βασίλη, έχοντας ως μοναδικό σκοπό της ζωής του πλέον, να προσφέρει χαρά στα παιδιά. Εκεί, όμως, γίνεται αντιληπτός από τα ξωτικά τα οποία πανικοβάλλονται και θέλουν να τον διώξουν. Τη λύση θα την δώσει ο αγαπημένος άγιος, ο οποίος με την σοφία και την σύνεση που τον διακρίνει, θα φέρει και πάλι την ηρεμία στο χωριό!

 Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Το ιδιαίτερο της φετινής παρουσίασης είναι πως θα ακουστούν και οι συνέχειες που έδωσαν στο παραμύθι οι μικροί συγγραφείς-μαθητές της Γ2 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου.
Αφήγηση: Γεράσιμος Τσιμπλούλης, Ζωγραφική: Αγγελική Κούρκουλου & Μουσική: Παναγιώτης Μπερλής

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Μπορεί όμως ο καθένας να φέρει ένα σαπούνι ή άλλο είδος ατομικής καθαριότητας για να προσφερθούν στο Κατάστημα Κράτησης Νέων ή να ρίξει κάτι για τον κουμπαρά του Ορφανοτροφείου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: