Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013

Εγκαίνια σχολείων...

Σε μια εποχή που η Παιδεία απαξιώνεται από την Πολιτεία και οι δάσκαλοι γίνονται αριθμοί σε κουτάκια ωρολογίων προγραμμάτων, τα εγκαίνια σχολείων αποτελούν μια ακτίνα φωτός και ελπίδας.
Ένα ακόμη νέο διδακτήριο, το οποίο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές, παραδόθηκε και επισήμως στις 25 Οκτωβρίου 2013 στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για το 12ο Νηπιαγωγείο Νέας Ιωνίας, το οποίο λειτουργούσε έως πρόσφατα σε αίθουσες του παρακείμενου διδακτηρίου και μεταφέρθηκε πλέον σε δικό του νεόδμητο κτίριο, το οποίο ανεγέρθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος των 1ου και 2ου Δημοτικών, απέναντι από το πρώην δημαρχιακό κατάστημα Νέας Ιωνίας. 
Τα εγκαίνια του νέου νηπιαγωγείου πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας κ.Θεοδώρα Μητσιάνη, παρουσία αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπαιδευτικών, γονέων των μαθητών και, φυσικά, των μικρών μαθητών του σχολείου.
Το νέο διδακτήριο είναι ισόγειο με δυο αίθουσες διδασκαλίας και διαθέτει σύστημα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, γεγονός που σημαίνει ότι, εκτός από τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι σύγχρονες ενεργειακές πρακτικές, δίνει τη δυνατότητα εξασφάλισης κάποιων εσόδων. Το έργο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ και το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, παράλληλα με το 1ο Νηπιαγωγείο Αγριάς (κοινή εργολαβία) και η συνολική δαπάνη για τα δυο έργα ανήλθε σε 821.394,00€. Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

 
 
Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 είχα τη χαρά να παραβρεθώ με την ιδιότητα του Τοπικού Συμβούλου στα εγκαίνια του 7ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας. "Κόσμημα χαρακτηρίστηκε με την ευκαιρία των εγκαινίων του το κτίριο του διδακτηρίου όπου στεγάζεται ήδη το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ν.Ιωνίας και όπου σύντομα θα μεταστεγαστεί το 10ο Νηπιαγωγείο Μελισσατίκων. Τα εγκαίνια έγιναν με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου και τις ευχές του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοροστού και του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη. Πρόκειται για έργο συνολικής δαπάνης 779.541, 54 που πραγματοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Είναι διώροφο κτίριο με εννέα αίθουσες, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 150 τμ, γραφεία διεύθυνσης, κυλικείο και ανελκυστήρα για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Στον προαύλιο χώρο του διδακτηρίου έχουν διαμορφωθεί μικρά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ."
Αξίζει κάθε έπαινος σε όλους όσοι συνέβαλαν ή συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτών των  έργων.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: