Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι από την «Κόκκινη Κλωστή - Χρώματα και Μουσική»


Η Δημοτική Ενότητα Ν. Ιωνίας Βόλου για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στις εκδηλώσεις που οργανώνει ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και συνεργάζεται με την μουσικοεικαστική ομάδα αφήγησης παραμυθιών και ιστοριών, την  «Κόκκινη Κλωστή - Χρώματα και Μουσική».

Τον Ιούνιο του 2010 στο 8ο Νηπιαγωγείο της Ν. Ιωνίας Βόλου, στη γιορτή λήξης συναντιούνται η Αφήγηση, η Ζωγραφική και η Μουσική για να παρουσιάσουν σε μικρούς και μεγάλους με παρέα το φως του φεγγαριού ένα παραμύθι….

Ήταν η αρχή μιας συνεργασίας μεταξύ της ζωγράφου Αγγελικής Κούρκουλου, του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Μπερλή και του δασκάλου Γεράσιμου Τσιμπλούλη.
Τα Χριστούγεννα του 2011 στο Ορφανοτροφείο του Βόλου και στο σχολείο της Ιωλκού παρουσιάστηκε το παραμύθι « Ο Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη».
Το Μάιο του 2012 είχε σειρά μια ιστορία με την Αργώ να παρουσιαστεί στο συνέδριο του bookcrossing στην αίθουσα Αχίλλειον.

Στις 16 Οκτωβρίου 2012, η ομάδα παίρνει το όνομά της «Κόκκινη Κλωστή - Χρώματα και Μουσική».

Στις 8 Δεκεμβρίου 2012 στον Πολυχώρο Φουντούλη παρουσιάζεται  το παραμύθι του Κώστα Μάγου «Το μακρύ ταξίδι του Αιμίλιου». Το ίδιο παραμύθι θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας στις 28 Δεκεμβρίου και στις 9 Φεβρουαρίου 2013 σε εκδήλωση του Ορφανοτροφείου.

Φέτος η Κόκκινη Κλωστή Χρώματα και Μουσική επέλεξε να παρουσιάσει το παραμύθι της Αθηνάς Μπασιούκα «Ο Κοκκινούλης, ο καλός καλικάντζαρος».
Ποιος είναι όμως ο Κοκκινούλης; Είναι ένας καλικάντζαρος που αποφάσισε να γίνει καλός! Καλικάντζαρος και καλός, γίνεται; Γίνεται! Ο Κοκκινούλης με αφορμή ένα περιστατικό που τον στεναχώρησε, το σκάει από το Σκουληκοχώρι και πηγαίνει κρυφά στο χωριό του Άη Βασίλη, έχοντας ως μοναδικό σκοπό της ζωής του πλέον, να προσφέρει χαρά στα παιδιά. Εκεί, όμως, γίνεται αντιληπτός από τα ξωτικά τα οποία πανικοβάλλονται και θέλουν να τον διώξουν. Τη λύση θα την δώσει ο αγαπημένος άγιος, ο οποίος με την σοφία και την σύνεση που τον διακρίνει, θα φέρει και πάλι την ηρεμία στο χωριό!

 Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Το ιδιαίτερο της φετινής παρουσίασης είναι πως θα ακουστούν και οι συνέχειες που έδωσαν στο παραμύθι οι μικροί συγγραφείς-μαθητές της Γ2 τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου.
Αφήγηση: Γεράσιμος Τσιμπλούλης, Ζωγραφική: Αγγελική Κούρκουλου & Μουσική: Παναγιώτης Μπερλής

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Μπορεί όμως ο καθένας να φέρει ένα σαπούνι ή άλλο είδος ατομικής καθαριότητας για να προσφερθούν στο Κατάστημα Κράτησης Νέων ή να ρίξει κάτι για τον κουμπαρά του Ορφανοτροφείου.

 

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις στο Ορφανοτροφείο Βόλου

Εκδηλώσεις στο Ορφανοτροφείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού
Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος, γλώσσας, θρησκείας γιορτάζουν.
Το Ορφανοτροφείο Βόλου σε συνεργασία με τον δάσκαλο Τσιμπλούλη Γεράσιμο, τοπικό Σύμβουλο Ν. Ιωνίας, ετοίμασαν ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο χώρο αλλά και για το ευρύ κοινό της πόλης μας.
Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ θα γίνει παρουσίαση της μουσειοσκευής «Από το σιτάρι στο ψωμί» του Μουσείου Μηλεών Ν. Πηλίου, από το δάσκαλο Τσιμπλούλη Γεράσιμο. Θα συμμετέχουν και μαθητές της Γ2 του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου. Στόχος της δράσης είναι: α) τα παιδιά να κατανοήσουν πως το ψωμί αποτελεί θεμέλιο της υγιεινής διατροφής του ανθρώπου και β) να αντιληφθούν πως το ψωμί αποτελεί πολιτισμικό αγαθό και συνδέεται με το δικαίωμα στην επιβίωση.
Στο τέλος τα παιδιά  θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια από ζυμάρι.


 
 
 
Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ η Λέσχη Ανάγνωσης «Οι Σελιδοφάγοι» του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου, που αποτελείται από παιδιά της Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης, θα παρουσιάσει δραματοποιημένο το βιβλίο της Αλίξ Καμπρέρα «Οι μικροί πειρατές» εκδόσεις Μεταίχμιο, που αφορά στα δικαιώματα των παιδιών.
Στη συνέχεια όλα τα παιδιά μαζί θα φιλοτεχνήσουν αφίσες εμπνευσμένες από άρθρα της χάρτας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Υπεύθυνη δράσης η δασκάλα Γεωργάκη Ιωάννα.
 
 
Οι Sempre Viva και το Υπναρούδι ενώνονται για το Ορφανοτροφείο Βόλου
Το Υπναρούδι ανασκουμπώθηκε, έβαλε τα πιο ωραία ρουχαλάκια του, κατάλληλα παπούτσια, το καλύτερό του χαμόγελο και ετοιμάζεται να χορέψει στους ρυθμούς των Sempre Viva & Sempre Viva Junior  σε μια υπέροχη παραμυθένια συναυλία! Υπό τους ήχους των καταπληκτικών Βολιωτών - μικρών και μεγάλων- κιθαριστών και υπό τη διεύθυνση της Ευαγγελίας Γούσια, η Κική Καραγκούνη θα αφηγηθεί 2 κεφάλαια του βιβλίου της Αργυρώς Μουντάκη και θα τραγουδήσει όμορφα μυρμηγκοτραγούδια! Μια συναυλία κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους, με πολύ κέφι και χαρά, που στόχο έχει να διασκεδάσει δημιουργικά τους παρευρισκόμενους αλλά και να στηρίξει το Ορφανοτροφείο Βόλου, για το οποίο θα υπάρχει κουμπαράς για τη στήριξή του. Θα σας περιμένουμε και θα είμαστε όλοι εκεί, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Ορφανοτροφείο στις 7 μ.μ.